Diggelvuur organiseert en ondersteunt evenementenorganisaties met aansprekende evenementen op het gebied van sport, cultuur en festivals. 

Ons hart gaat sneller kloppen van evenementen waarbij mensen fysiek bijeenkomen en dit samen beleven. Als onzichtbare kracht achter de schermen is onze inzet gericht op een goed georganiseerd verloop van elk evenement.

Met een ruime ervaring in het organiseren van evenementen -als vrijwilliger, mede-organisator en/of bestuurslid-, een actuele achtergrond in spoedeisende medische hulpverlening en als crisisfunctionaris bij incidenten en calamiteiten in het zorg- en veiligheidsdomein vormt het thema Veiligheid een integraal onderdeel van onze kijk op het geheel.

Diggelvuur is officieel van start gegaan op 1 januari 2021. Een bijzondere tijd waarin al maandenlang sprake is van de wereldwijde coronapandemie met lock-downs, beperking van sociale contacten en het verbod op het organiseren van evenementen.

Het maakt ook duidelijk hoeveel mensen verlangen naar verbinding, samen zijn en samen beleven. Juist in een tijd waarin er niet veel kan is het zaak nu plannen te maken en voorbereidingen te treffen voor wat er straks wél mogelijk is. 

Daniël Hooghiemstra
Oprichter van Diggelvuur. 


De betekenis van Diggelvuur

Diggelvuur komt -hoe kan het ook anders- uit het Fries en is afgeleid van diggelfjoer. Het bekendst is de uitdrukking ‘it nijs giet as diggelfjoer’, wat zoveel betekent als ‘nieuws dat zich als een lopend vuurtje verspreid’.

Minder bekend is de verwijzing naar het natuurverschijnsel waarbij elektrische lading in de vorm van lichtpluimen in de lucht hangt.

Het is ook deze (onzichtbare) spanning die in de lucht hangt en je voelt als je aan de start staat van een sportevenement, op de tribune zit bij een voorstelling of je verheugt op dat ene festival waarvan je weet dat je daar veel plezier gaat beleven.

Voorbereiding is meer dan het halve werk

You don’t rise to the occassion, but sink to your level of training and preparation

Daniël Hooghiemstra
oprichter van Diggelvuur.